Logovanje


Institut za nuklearne nauke „Vinča“              Univerzitet u Beogradu

„Vinča“ danas

U današnje vreme nauka sve više prevazilazi ograničenja nametnuta podelama na fiziku, hemiju, biologiju i ostale tradicionalne discipline – stvaranjem istraživačkih timova koji se orijentišu na rešavanje problema na multidisciplinarni način, uključujući stručnjake iz više oblasti, koji tako mogu bolje da sagledaju problem i zajednički dođu do potrebnih odgovora.

Institut za nuklearne nauke „Vinča“ je mesto gde je ovakav pristup omogućen unutrašnjom organizacijom i praksom. Oblasti istraživanja su: fizika, hemija, biologija, energetika, zaštita od zračenja i zaštita životne sredine, zdravlje i životna sredina, nauka sa akceleratorima, nauka o materijalima.

Sve ove oblasti pripadaju grupi prirodnih i tehničkih nauka. Zbog multidisciplinarnosti rada u institutu, on je sposoban da odgovori na glavne strateške pravce istraživanja koji su postavljeni na nivou države: novi materijali i nanonauke, energetika, biomedicina i zaštita životne sredine.

 

 

Prev Next

Vincina Naucionica 2014-produzen rok za …

Dragi naši srednjoškolci,  zbog vašeg interesovanja, odlučili smo da konkurs za...

Detaljnije

Vincina Naucionica 2014

  На основу члана 8. Статута Друштва истраживача Винча и члана...

Detaljnije

Реизбор ИСТРАЖИВАЧ САРАДНИК Милутин См…

  ИНСТИТУТ ЗА НУКЛЕАРНЕ НАУКЕ                   "ВИНЧА" НАУЧНО  ВЕЋЕ Датум:20. 10. 2014. године                                        ...

Detaljnije

POVELJA iz Novog Sada za "Vinču"

POVELJA iz Novog Sada za "Vinču"

Na Svečanoj akademiji povodom 45 godina od osnivanja Prirodno-matematičkog fakulteta...

Detaljnije

BioChemTech - EEN 2014

BioChemTech - EEN 2014

From 5 to 10 October 2014, Vinca Institute took part...

Detaljnije