Logovanje


Institut za nuklearne nauke „Vinča“              Univerzitet u Beogradu

Др Стеван Јокић одликован у Амбасади Француске

Др Стеван Јокић одликован у Амбасади Француске

Aмбасадор Моро је на пријему и свечаној додели у амбасади Француске рекла да орден додељује у име француског министра просвете, високог образовања и научног истраживања и да су они посебно заслужни зато што свако у својој области доприноси јачању односа две земље.

"Наполеон Први је успоставио 1808. године ово одликовање које више од 200 гoдина одаје част појединцима за њихово академско и професионално ангажовање и допринос утицају Француске у свету", рекла је Моро.

Стевану Јокићу, научном саветнику у Институту Винча, иницијатору програма "Рука у тесту" у Србији, уручен је орден Академске палме у рангу командора.

Јокић је одликован орденом Академске палме 1997. у рангу витеза, унапређен је у официра 2008, а ове године у највиши ранг – командора (овим орденом је одликовано само троје људи у Србији).
"Ви сте програм Рука у тесту, који је у Француској 1996. године иницирао Жорж Шарпак, добитник Нобелове награде за физику,покренули и адаптирали у Србији 2007. године. Овај програм је уведен данас у бројне основне и средње школе у Србији. Стотине професора које сте ви обучили прожето је овим образовним приступом", рекла је Моро.

Свечаност доделе одликовања је пренета :

НА РТС

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/2735642/orden-akademske-palme-za-jacanje-odnosa-srbije-i-francuske.html

ПОЛИТИКА

http://www.politika.rs/scc/clanak/380678/Urucene-Akademske-palme

ДАНАС

http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=345888&title=Moro+uru%C4%8Dila+Akademske+palme

 

ORDEN AKADEMSKE PALME FRANCUSKA AMBASADA 15 5 17 037